Akupunkturna masaža po Penzlu 2018-12-07T10:10:19+00:00

AKUPUNKTURNA MASAŽA PO PENZLU (APM)

Akupunkturna masaža po Penzlu (APM) se izvaja brez uporabe iglic. To je najpogostejša skrb tistih, ki metode še ne poznajo…

Terapevt s kovinsko paličico in prsti drsi vzdolž meridianov – energijskih poti stranke, ki sproščeno leži na masažni mizi.

Energijski sistem v telesu uravnava vse telesne funkcije, je torej nadrejen vsem sistemom in, če deluje pravilno, neovirano, tako deluje tudi vse ostalo!

Terapevtska tehnika je uporabna za:
– vse starostne skupine od otrok dalje,
– dvigovanje imunskega sistema in za splošno dobro počutje,
– športnike,
– izredna stresna stanja,
– predpripravo na operacije,
– podporo v nosečnosti od 3. meseca dalje,
– umiritev in boljši spanec…

Bolezenska stanja, ki se dobro odzivajo na APM:
– funkcionalne motnje in bolečine,
– neugodna psihična stanja,
– bolečine v hrbtenici, malih in velikih sklepih,
– revmatična obolenja,
– migrene in glavoboli,
– slaba prekrvavitev,
– hormonske in menstrualne težave,
– krvni pritisk (visok in nizek),
– presnovne in prebavne težave,
– uro – genitalne težave,
– depresivnost, anksioznost (tesnoba)…

Ob opisani terapiji lahko izvedemo tudi revolucionarno metodo CEPM® nanašanja kineziološkh trakov, ki je naprednejša, saj ob nanašanju upoštevamo poglobljeno znanje iz akupunkture, anatomije in barvne terapije. Trakovi so uporabni kot terapevtski pripomoček pri različnih medicinskih stanjih (težave s sklepi, mišicami, limfno cirkulacijo, podpora rehabilitaciji itd).

Terapije ne izvajamo osebam s transplantiranimi organi. Epileptiki in ljudje, ki jemljejo zdravila proti strjevanju krvi, nas morajo pred terapijo o tem informirati, kot tudi nosečnice v prvem trimesečju veselega pričakovanja. Najbolje je, da nas pred rezervacijo termina, v primeru kakršnih koli težav, bolezni in posebnosti, o tem obvestite, da terapijo primerno prilagodimo ali vam svetujemo katero drugo možnost iz naše ponudbe.