Terapija s cvetnimi esencami 2018-12-07T10:11:54+00:00

TERAPIJA S CVETNIMI ESENCAMI

Opozorilo! Cvetne esence niso zdravila in zdravil ne morejo nadomestiti! Dopolnjujejo jih in pomagajo zdravljenju na subtilnih ravneh. Kapljice ne morejo škodovati, zato so varne za uporabo med nosečnostjo in pri majhnih otrocih.

Dobrodošli v čudovitem svetu cvetnih esenc! Pozor, opozarjava vas, da boste nad tem svetom najprej osupli, nato prevzeti in na koncu navdušeni!

Izkusite dimenzijo cvetov, ki seže onkraj barv, vonja in vsega do sedaj znanega… začutite njihovo vibracijo, saj vse v vesolju, živo in neživo vibrira in ima svojo vibracijsko moč.

V preteklosti, daljni in bližnji, so živeli nadarjeni posamezniki, ki so brez uporabe moderne tehnologije nekako znali pogledati v najmanjše podrobnosti rastlin. V njihovo zgradbo, učinkovitost, zdravilne sposobnosti in celo v njihovo življenjsko silo!
Cvetne esence so kapljice, proizvedene iz cvetov, ki se uporabljajo v terapevtske namene. So zelo blage, hkrati pa zelo globoke v svojem delovanju, čudovito nas podpirajo pri neskončnem številu tegob, ki se pojavljajo zunaj in znotraj nas, na fizični, energijski, psihični, čustveni ali podzavestni ravni. Presenetljiva je pestrost njihove uporabe!

Zelo dobro dopolnjujejo druge vrste zdravljenja, so varne za uporabo in brez stranskih učinkov. Morda vam bo zanimivo dejstvo, da je kapljice mogoče uporabljati tudi v veterinarske namene in, ker so živali ohranile odprtost, spontanost in razvile dodatne čute, cvetne esence na njih zelo hitro delujejo!

Najpogosteje se cvetne esence pripravljajo tako, da se cvetovi naberejo v polnem razcvetu, položijo v svežo vodo v stekleni posodi, ki stoji nekaj ur na soncu. Sončna energija pomaga vodi shraniti esenco, to je vibracijo cvetov. Cvetovi se zatem odstranijo, v vodo kjer so bili namočeni pa se za konzervans doda alkohol. To je osnovni princip pridobivanja cvetnih esenc, obstajajo pa tudi drugačni.
Ta odkritja in znanja danes oživljamo, saj želimo ohraniti zdravje s tem, da poskušamo vzdrževati ravnovesje telesa, uma, emocij, energije in nekateri tudi duha! To počnemo z zavedanjem, da lahko največ zase storimo sami.

Pri svetovanju esenc upoštevava celotno »sliko«, ki jo sestavljajo vaše mentalno, emocionalno, energijsko in fizično stanje. Pomembno je trenutno dogajanje v vašem življenju, kot tudi vaša »zgodovina«… Na podlagi tega svetujeva ustrezno esenco ali kombinacijo esenc in način uporabe, ki ni nujno oralen.

Poleg pogovora pa za predpisovanje esenc uporabljava tudi kineziološki test, numerologijo in druge metode.
Znanje nama je predajala vodilna italijanska floriterapevtka, prof.dr. Zora Giovanna Del Buono, preko katere sva spoznali delo z vsemi esencami.