Bachove cvetne esence 2018-12-07T10:12:05+00:00

Bachove cvetne esence

Opozorilo! Cvetne esence dr. Bacha niso zdravila in zdravil ne morejo nadomestiti! Dopolnjujejo jih in pomagajo zdravljenju na subtilnih ravneh. Kapljice ne morejo škodovati, zato so varne za uporabo tudi med nosečnostjo in pri pomoči majhnim otrokom.

“Zdravljenje s čistimi, popolnimi, čudovitimi naravnimi sredstvi, je zagotovo metoda, ki od vseh, najbolj ustreza večini od nas.” – Dr Edward Bach, 1936

Bach je vedel, da je človek več kot le fizično telo, verjel je, da ima odnos duha ključno vlogo pri ohranjanju zdravja in okrevanju od bolezni. Cvetne esence so energijski odtisi življenjske sile rastline, ki komunicirajo s človekovimi subtilnimi telesi in tako lahko pomagajo odpravljati bolezni, uravnavati emocionalna in psihološka stanja tako, da naslovijo emocionalne odgovore na bolezen.
Obstaja 38 originalnih Bachovih esenc, vsaka od njih se predpiše za določeno emocionalno in duševno razpoloženje ali telesno motnjo. Rešilne kapljice sestavlja mešanica petih esenc, ki so odlična prva pomoč v nelagodnih situacijah kot so: šok, napetost, velik stres, strah, otopelost…

Cvetnih esenc ne moremo uvrstiti med zeliščne pripravke, saj njihovo delovanje ni kemično ali farmakološko. Esence delujejo preko svojih vibracij in tako kot ostali vibracijski pripravki ne vsebujejo delujoče substance. Vsebujejo pa signaturo ali vibracijo rastline, ki resonira z vibracijo človeških celic. Kemični testi bi odkrili le vsebnost vode in Brandy-ja ali kisa (oboje se uporablja kot naravni konzervans), esenca rastline in njena aktivnost pa ne moreta biti odkriti na ta način.

Bachove cvetne esence se lepo vklapljajo v najino delo, kadar imava za cilj vzpostaviti ravnovesje v primeru telesnih in čustvenih motenj ali kadar bomo skupaj določili za cilj globljo notranjo transformacijo. Delo z njimi mora biti poglobljeno in prikrojeno vsakemu posamezniku, vendar je prav zato zanimivo in vznemirljivo, še posebej ko pričakujeva povratne informacije iz vaše strani!

V Suo tempore uporabljava Bachove cvetne esence tudi tako, da jih nanašava na telo v povezavi z Akupunkturno masažo po Penzlu, na meridijane torej, ali na posamezne dele telesa po Kramerjevi mapi, preko oblog, pogosto pa tudi v kombinaciji s sprostilno masažo, ko se kapljice vmeša v masažno olje.