Rman

Rman

Drage damice in dame! RMAN!!!


Adijo: neredna, boleča menstruacija, vnetje jajčnikov, beli tok, glivične okužbe, vnetja sečil, miomi, neplodnost, težave v menopavzi! Pozdravljena ozdravljena ali okrepljena rodila!


Da zapis ne bo izključno feministične narave, rman koristi tudi moškim, saj poleg navedenega: celi rane, znižuje telesno temperaturo, odpravlja migrene, spodbuja apetit, blaži želodčne težave (takrat ga ne sladkamo!) in vnetje želodca ter črevesja, zvišuje odpornost, odpravlja močenje postelje, spodbuja delovanje ledvic, zaustavlja krvavitve, deluje proti nespečnosti, seznam delovanja je še dolg…


Še septembra, oktobra, oziroma do prve slane ga lahko naberete na travnikih, robovih njiv in poti ter ga skrbno posušite (celo rastlino ali le cvetove) za nadaljnjo uporabo.


V temno omaro ga shranite v papirnatih vrečkah ali steklenih kozarcih, na embalažo zapišite vsebino in recepturo (da ne boste ob vsaki uporabi izgubljale časa na internetu).


Čaj: žličko rmana prelijemo s skodelico vroče vode, počakamo 10 minut in popijemo. Najbolje je pripravljati majhne količine čaja, sproti! Popijemo 2 – 3 skodelice dnevno.

Čaj pijemo redno, vendar največ 6 tednov, nato pitje prekinemo za 4 tedne. Kuro nato ponavljamo.


Sedeča kopel (proti ženskim težavam in hemoroidom):
čez noč v hladni vodi namočimo 100 g cele rastline (cvet, steblo, listi). Naslednji dan segrejemo do vrelišča in dodamo vodi v kopalni kadi.


Najboljši učinek dosežemo s pitjem in izvajanjem kopeli!

Zanimivosti: Achillea – ime je dobil po Ahilu, kar priča o njegovi zgodovinski rabi, je ena najzdravilnejših rastlin, povezan je z delovanjem 7 čakre, poznan v Ajurvedi, TKM in domačem zdravilstvu, šopek rmana obešen nad posteljo na poročno noč bo prinesel in zagotovil ljubezen vsaj za 7 let, kot kadilo globoko očisti auro…

Želiva vam doživeto nabiranje!

2018-12-07T10:38:04+00:00